Lyc-O-Mato


Lycored är världsledande tillverkare av lykopen. I sin roll som en potent antioxidant, kan det dämpa effekterna av skadliga fria radikaler vilket gör det till en viktig komponent för en hälsosam kropp. Lycopen verkar för frisk och elastisk hud. Det är också knutet till allmän kardiovaskulär hälsa samt har positiv inverkan på prostata och bröst. Eftersom kroppen inte kan tillverka detta näringsämne, är tillskott och en kost rik på lykopen-rika frukter och grönsaker viktigt.


Lyc-O-Mato® lanserades på nittiotalet och är fortfarande Lycoreds ledande produkt. Detta näringsämne-komplex är inspirerad av naturen och drivs av banbrytande vetenskap, fritt från tillsatser, och utvinns från tomatbaserad oleoharts bestående av lykopen, fytoen, fytofluen, betakaroten, tokoferoler och fytosteroler. Denna naturligt förekommande blandning av fytonäringsämnen som karotenoider och steroler är viktigt, de har en unik synergi som ökar den totala näringsmässiga effekten av varje enskild komponent.


Oleoresinet härrör från FDA-godkänd tomatmassa från egna klarröda, icke-GMO odlade tomater. Den patenterade tillverknings processen bevarar integriteten och naturlig fördelning av värdefulla näringsämnen och säkerställer styrkan samt kontrollerar partikelstorleken till under 3 mikrometer för maximal biotillgänglighet.


Lyc-O-Mato® har med stor framgång varit föremål för åtskilliga kliniska studier.


Kvalité och säkerhet

Lyc-O-Mato® är klasificerad som GRAS (Generally Recorded As Safe).

Non-GMO, Allergen-free, Certified Kosher (OU), Certified Halal (IFANCA)

Sanpharm AB Box 5234 - 402 24 Göteborg


E-mail: info@sanpharm.se