Sanpharm Omega-3 Krill Olja


Sanpharms Antarktiska krilloljas sammansättningen och den höga biotillgängligheten är unik, och ger klara hälsofördelar jämfört med vanlig fiskolja. Den är helt naturligt ren och stabil, inget är tillsatt eller borttaget.


Det fördelaktiga förhållandet mellan Omega-3 och Omega-6 är hela 15:1. Denna kvot är mycket eftersträvansvärd för att balansera intag av överskott av Omega-6 fettsyra, i synnerhet arakidonsyra som förknippas med många kroniska sjukdomar.


Krilloljan är 48 gånger mer stabil än vanlig fiskolja. Det eliminerar möjligheten att biokemiska problem ska uppstå i kroppen på grund av härskning.


Krilloljan är ett oöverträffat tillskott för hjärt-kärlsystemet. Nästan hälften av Omega-3 fettsyran är i form av fosfolipider, främst av fosfatidylkolin (25 %) och fosfatidyletanolamin (14 %), men även andra välkända fosfolipider som syntetiseras av kroppen när rätt näringsämnen finns tillgängliga som fosfatidylserin, fosfatidylinositol, sfingomyelin och kardiolipin.Vår kropp behöver EPA och DHA fettsyror samt grundämnet fosfor för att göra cellmembranen mjuka och genomträngliga för lokala hormoner som kallas eikosanoider. Förhållandet mellan EPA och DHA är 3:2, unikt för krilloljan. Även det högre innehållet av Omega-3 fettsyra ETA är viktig eftersom den mycket snabbt omvandlas till EPA i kroppen.


Krilloljan innehar mycket kraftfulla karotenoida antioxidanterna astaxantin och kantaxantin samt en nyupptäckt bioflavonoid som är kraftfullare än i någon planta som hittills upptäckts inom växtkemin, samt naturligt vitamin A, vitamin E, selen och zink.


Astaxanthinet i Krilloljan är naturligt esterifierat och därför mer användbart i den mänskliga biokemin. Det har upp till 550 gånger antioxidantaktiviteten hos vitamin E och nästan 10 gånger antioxidantaktiviteten hos lykopen.Miljöhållbarheten är god. Den totala biomassan av krill är så stor att mindre än 5 % av de kvoter som har tilldelats enligt lagar om miljöhänsyn, årligen fångas.Vår hjärna är den mest membranrika vävnaden i kroppen och hjärnans fosfolipider är enastående rika på omättade fettsyror, i synnerhet DHA. De är särskilt viktiga i cellsignaleringen och i bildandet och ombildandet av nervceller. Fosfolipider i synnerhet fosfatidylkolin och fosfatidyletanolamin som finns i krilloljan, kan ge positiva effekter på hjärtkärlsystemet, och på nervsystemet genom att bidra till att hålla hjärnvävnaderna i oskadat skick och genom att förbättra humör och mental balans. Eftersom EPA och DHA i fosfolipider är mycket mottagliga för oxidation som frigörs av fosfolipaser är det viktigt att det finns ett förråd av lämpliga antioxidanter. Krilloljan är unik med sitt naturliga innehåll av både EPA- och DHA-rika fosfolipider och kraftfulla skyddande lipida antioxidanter.

Sanpharm AB Box 5234 - 402 24 Göteborg


E-mail: info@sanpharm.se